Äntligen sommarpyssel

Sommartider hej hej, sommartider! Sjungs det överallt nu. På studentflaken, på skolavslutningarna, i kyrkan. Alla välkomnar sommaren, och även vi som älskar pyssel. Varför då? Tänker ni, och kanske känner att pyssel är någonting som ska göras på hösten. Men inte alls, utan det är på sommaren som kreativiteten verkligen vaknar. Ute i det gröna blommar allting och man får verkligen känslan av att leva i en tavla. Som pysselälskare gäller det att passa på att gör allt man vill göra, och en sak som är smart när sommaren kommer – är att få det riktigt rent i hemmet. För när solen lyser dagarna långa så ser man varje dammkorn i varje hörn. Och det, mina vänner, är värt att fångas in.

Städa och gör fint med personligare inredning

 

Så städa ordentligt, låt någon byta fönster åt dig, och lek sedan fram det hem du vill ha. Kanske ska du byta gardiner? Varför då inte sy dina gardiner själv? Det är både givande och snyggt. Speciellt nu när man i år ska ha en personligare inredning. Det står i alla inredningsmagasin och diverse tidningar, så det är ju verkligen perfekt för oss pysselälskare. Och varför stanna vid gardinerna? Kanske är det dags att måla ditt vardagsrumsbord? Eller köksbordet? Kanske är tiden inne att sy en ny duk? Eller varför inte leka fram en egen lampskärm. Ja, ni vet hur det är- det finns massvis att göra, bara man orkar och tänker lite med sin kreativa sida av hjärnan. Det är verkligen roligt när idéerna kommer till en, och nu gäller det att njuta av varje glädjetanke som kommer på besök!

Förövrigt, har ni tänkt på att man faktiskt blir gladare på sommaren? Det är till och med bevisat av forskning. Kanske är det därför vi blir bättre på att pyssla när solen kommer fram? Kanske är det därför man väljer att ordna och snygga till på våren och sommaren?