Bilder av sommaren

semester vid sjönNu är den härliga sommaren här, den årstid vi alla ser fram emot under den långa, kalla, mörka vintern. Många av oss har semester nu, och vi njuter av resor, grillpartyn, kalla bad, varma klippor, kyld öl, smakrika kräftor, sena nätter och ljumma kvällar! Det är inte konstigt att sommaren är den årstid då våra kameror används som flitigast! Våra Facebook-flöden domineras av bilder, statusuppdateringar och incheckningar från diverse resmål, hotell, stränder och flygplatser, och även på Instagram möts vi av mängder av bilder på solbrända ben, turkosa hav, fruktiga paraplydrinkar och snygga sommaroutfits.

Bilder som aldrig får se dagens ljus
Visst är det smidigt med digital- och mobilkameror. Med hjälp av dessa kan vi fotografera nästan obegränsat med bilder, och det är lätt att radera och ta om de vi tycker blev misslyckade. Men faktum är att de allra flesta bilder tyvärr stannar i våra mobiler eller på kamerans minneskort. I bästa fall kanske vi för över och sparar dem på en mapp i datorn, men sedan är det sällan man går tillbaka och tittar på dessa bilder annat än om man ska ladda upp dem på Facebook, Flickr eller liknande. Förr i tiden, och då talar vi inte om 1700-talet utan snarare 80- och 90-talen, var det vanligt att man framkallade sina foton i och med att det var det enda sättet att få se slutresultatet! Sedan satte man in fotona i album som man kunde ta fram och visa andra eller för att själv minnas de härliga stunder.

Fotoalbumets återkomst
Detta att sätta in sina bilder i fotoalbum är något vi borde börja med igen! Det är både en trevlig sysselsättning och dessutom ett förträffligt sätt att inte glömma bort allt det härliga man varit med om. Det är enkelt att via Internet framkalla digitalbilder på fotopapper, som man sedan kan sätta in i foto-album som man kan plocka fram under den långa, kalla, mörka vintern.