Bygg egna möbler

Något som blir mer och mer populärt är att bygga sina egna möbler eller göra om gamla möbler. Det är inte speciellt svårt, och alla som har fantasi kan göra det. Man kan faktiskt ta en gammal lastpall eller Ikea-möbel och skapa något fantastisk.

350173-green-rocking-chair-2

I den här artikeln kan man läsa om en utav de senaste trenderna inom möbler. Denna trend är att exempelvis göra möbler som soffor, sänggavlar eller bord med hjälp utav vanliga lastpallar. För att få tag på dessa lastpallar kan man exempelvis kolla med grannar, byggen eller butiker om de har några lastpallar som de vill bli av med. Sedan är det bara att måla dem, förse dem med hjul, stapla på varandra – ja, bara låta fantasin flöda!

Återvinn gamla möbler

Att bygga sina egna möbler är överhuvudtaget väldigt populärt och de flesta kan göra det. Sedan är det bara att klä möblerna i snygga textilier från Mille Notti. Känner man dock inte att man vill börja från scratch med sitt möbelbyggande, kan man ta gamla möbler och göra dem mer moderna. Det har Eva-Lena, som man kan läsa om på gd.se, börjat göra och hon har blivit så pass bra på det att hon startat ett företag som återvinner gamla möbler.

Sajt för Ikea-möbler

Det är fler än Eva-Lena som har en passion för att göra om gamla möbler och en väldigt populär sajt vid namnet ”Ikea-hackers” samlar exempelvis en massa bilder och inspiration från folk som gjort om sina gamla Ikea-möbler. De enda som krävs för att få sin bild publicerad på sajten är att man måste ha använt sig av minst en Ikea-produkt. Bilderna delas sedan in i olika svårighetsgrader, så att alla som vill testa på att bygga om en möbel ska kunna hitta en renovering som passar i svårighetsgrad, skriver dt.se.