Ett lyckat kalas

Att bjuda in till barnkalas för sin son eller dotter är alltid en utmaning. Egentligen inte inbjudan utan själva kalaset som sedan ska genomföras. Nu för tiden är barnkalas ofta överdådiga, något som är helt onödigt. Det blir som att man har kalas för föräldrarnas skull och inte barnens och man ser inte till deras vilja och behov. Istället försöker man överträffa tidigare kalas som ens barn varit på så att folk tycker att man levererar det bästa kalaset.

  • Att ha en pinata till festen är en sådan sak som livar upp något otroligt. Själva momentet när barnen får syn på den, förstår vad de ska göra och att de som de vill åt finns inuti är obetalbar och det blir ett härligt och roligt minne. Dessutom kommer pinator i massor av olika färger och former och man kan anpassa det efter sitt barn och dess intresse såväl som gästernas. Vill man ha tema på kalaset, eller till exempel bjudit in hela sitt fotbollslag kan man ha en pinata där efter, till exempel just en fotboll.
  • Att pyssla på kalaset är något som väldigt få väljer att göra. Varför, är en väldigt bra fråga. Barn över lag älskar att pyssla och knåpa ihop grejer med sina händer och skapa något som de själva kommer på.  Visst kan det bli mycket skräp att städa undan, men det får det vara värt! Man kan låta barnen göra allt från att rita teckningar på varandra eller sig själva till att måla med fingerfärg eller bygga modeller.
  • Mat serveras på de allra flesta kalas, men som förälder borde man veta att barn inte är så svårt att göra nöjda och att man kan servera enkel mat. Korv med bröd är en klassiker som går hem hos de flesta, och är dessutom utroligt enkelt att förbereda och även billigt även om man bjuder 10-15 barn på kalaset. Man vill helt slippa bli ruinerad för en sådan sak.

Visst är det lätt att man känner pressen på att bjuda in till speciella och spektakulära kalas, men faktum är att det är hemmakalasen som barnen trivs på allra bäst.