Fördelar med att shoppa online

Idag shoppar allt fler online och tar del av alla de fördelar som kommer med det, exempelvis slipper man bege sig ut i affärer och trängas med andra och man vet direkt om varan finns på lager eller inte. En annan fördel är att man har bättre koll på sina utgifter när dessa hamnar i en orderbeställning istället för spontanshopping i en galleria. Det kan dock ha en avslappnande effekt att vandra omkring i en butik och spana på saker man vill köpa. Att handla inredning på nätet kan dock vara en fördel på så vis att de kommer hemlevererade och att man kan se ett helhetsintryck för möblerna.

Galleriorna idag

Många gallerior möter en konkurrens av Internet och nätshoppingen, detta anser vissa att det har att göra med att man inte satsar tillräckligt mycket på att shoppingupplevelsen skall vara angenäm. En del i det handlar om att toaletterna skall vara fräscha men också att galleriorna skall vara inspirerande, såhär står det i DN:

När nätshopping, eurokris och miljömedveten anti-slit-och-slängmedvetenhet utmanar den fysiska butiken kan vi räkna med att få se fler shoppingstråk av ovannämnda slag. När den brittiska tidningen Observer bad arkitekter, butiks­ägare, konstnärer och filosofer att ge sin vision av den framtida Fina Gatan målade de bilder av butiker och re­stauranger som trängs med psykologmottagningar, bibliotek, konstverk och skateboardramper.”

Stället som man är och handlar på ska ge en inspiration med färger och former och en tråkig galleria kan lätt få en att tappa köplusten helt. Den pressen som de fysiska butikerna känner kanske piffar upp handeln lite eller så fortsätter vi vårt nya nöje att shoppa på nätet, snabbt och enkelt.