Ge bort en hemgjord present

Presenter som görs själv var mer vanligt förr i tiden. Nu finns det så otroligt många prylar att köpa när du måste hitta en present till dina nära och lära. Men samtidigt kan det vara en bra idé att skapa något själv om du vill visa födelsedagsfiraren vad han eller hon betyder för dig eller om du inte hittar någonting att köpa som du vet att personen ifråga skulle gilla.

Vill du skapa något själv men har svårt att komma på vad du vill göra kan du hitta pyssel online där du både kan köpa prylar att pyssla med och idéer på vad du ska göra. Det kan vara något enkelt som en liten trälåda du målar och utsmyckar eller ett garnnystan du kan använda till ett par vantar. Egentligen är det endast tre punkter du behöver följa för att skapa den perfekta presenten:

  • Hitta på vad du vill ge bort. Gärna baserat på personens intresse/smak.
  • Skaffa de material du behöver, om du inte redan har, och börja tillverka.
  • Tillverka inte endast presenten utan inslagningen och “grattis”- kortet också.

Exempel på DIY presenter

Det finns hur många idéer som helst på presenter du kan göra själv. Ett exempel är att du köper en liten träask som du målar och gör fin. Sedan kan du fylla den med presentmottagarens favoritgodis eller som en förvaringsask. Är du duktig på baka kan du dessutom baka godisen själv vilket gör presenten ännu mer personlig. Lägg till ett litet kort du målar och skriver själv och presenten blir komplett.

Andra saker du kan göra är att köpa eller fläta en korg och fylla den med vad du vill. Den kan fyllas med ätbara saker, blommor, skönhetsprodukter eller varför inte en blandning av alla saker. Det visar att du verkligen har tänkt på personen om du ger bort en present full med saker du vet kommer att uppskattas.

Har du bestämt dig för att ge bort en hemgjord present men kan inte komma på vad du ska göra kan du hitta presenter att köpa som du måste sätta ihop själv eller måla innan den är färdig. Oavsett vad du väljer att göra uppskattar de flesta att få en hemgjord present eftersom det verkligen visar att du bryr dig och har lyssnat på vad dennes intressen och favoritsaker är.