Ge personliga tackkort

Inspireras av Prinsessan Eugenie och Jack Brooksbank som gifte sig den 12 oktober i St George-kapellet vid slottet Windsor och skicka ut personliga tackkort till gästerna – det är lika uppskattat efter ett bröllop som efter ett födelsedagsfirande!

En etikettsregel som gäller efter att man hållit i en stor bjudning såsom ett studentfirande, en födelsedagsfest eller ett bröllop är att man ska skicka tackkort till alla som närvarat för att just visa sin uppskattning, men detta är något som idag ofta glöms bort eller hoppas över. Eller så skickas massproducerade kort ut utan någon som helst personlig prägel på bara för att det går fort. Men varför inte skicka personliga kort? Efter ett bröllop är detta extra roligt att få, speciellt om bruden betett sig som en riktig Bridezilla innan bröllopet. Lika glada blir gästerna förstås om hon inte betett sig så inför bröllopet, men visst kan det vara jobbigt att skriva personligt om man haft en tillställning på närmare eller över 100 personer – så varför inte bara skicka handskrivnia kort till några få utvalda? Det var vad prinsessan Eugenie och Jack Brooksbank gjorde efter att de gift sig i St George-kapellet vid slottet Windsor nyligen.

Flera hundra gäster och tusentals lyckönskningar

På den stora dagen den 12 oktober detta år vigdes prinsessan Eugenie och Jack Brooksbank i St George-kapellet vid slottet Windsor och det var flera tusentals människor som samlat för att lyckönska paret. Något som ett brudpar troligtvis blir glada av men kanske inte lägger så tung vikt vid? Jodå, om man heter Eugenie och Jack så gör man det! För att verkligen visa sin tacksamhet är det faktiskt ett antal lyckönskande som fått svar i form av handskrivna tackkort, och det är inte något som direkt hör till vanligheterna kan lovas. Så inspireras av dem, och skicka samma personliga hälsningar även du – kan en prinsessa så kan du nog också!

”– Tacksamhet är på väg att dö ut i moderna Storbritannien, men jag är så glad över att se att den finns kvar i kungafamiljen. Breven från prinsessan Eugenie och Herr Jack Brooksbank är charmiga exempel på ett perfekt tackkort. De är inte för långa, inte för korta; kärnfulla och hjärtliga. De visar att paret har utmärkta manér.” läs hela artikeln hos Expressen här.