Gör dina egna julklappar

Tiden närmar sig med stormsteg. Tiden då svetten lackar, eller var det paketen som lackas? Tiden som närmar sig och som det syftas på här är givetvis julen, som en del av världens medborgare firar under någon av juldagarna. För alla som tycker om att pyssla kan egentligen förberedelserna inför julen vara mer glädjande och rogivande än själva julen i sig.

Hitta pysselmaterialet online

Hos Alla annonser hittar både hemmafixaren och pysselfreaket gott om riktigt intressanta saker att köpa i annonserna.  Det kan handla om reservdelar för att mecka ihop till en ”ny” och fungerande moped, för den riktigt ambitiösa. Man kan hitta annonser för vaser eller glas att måla om. Man kan hitta annonser där tyger säljs, som man kan återanvända för att sy en kudde eller varför inte en väska. Hos Alla annonser finns också teaterbiljetter och resor, att köpa av dem som inte längre kan gå dit eller åka på sin planerade resa.

Oavsett om man tycker om att pyssla eller om man tycker om att spara pengar, och ändå vill kunna ge fina och betydelsefulla julklappar, är det toppen att göra dem själv. När man gör sina klappar själv undviker kan att rent slentrianmässigt gå in i en butik och köpa samma present som så många andra också kommer att köpa. Hemmagjorda presenter är särskilt uppskattade hos föräldrar, speciellt då presenterna är hemmagjorda av barnen.  I Borlänge har det nästan blivit en tradition med pysselverkstad för barnen där det tillverkas fina julklappar på löpande band till nära och kära inför julen.