Kramas fram till Alla hjärtans dag

Häromdagen var det den internationella kramdagen, en dag som instiftades 1986 och alltid sker någon gång mellan jul 52566-two-generationsoch alla hjärtans dag. Anledningen sägs vara att det är en tid då många längtar efter ljusare tider och kan behöva få lite närhet.

Och då är väl en kram dag en bra idé? Det är fortfarande många som är i behov av kramar. I Sverige ska upp mot 83 procent uppge att de behöver en kram, enligt en undersökning från Quicktake/SSI. Undersökningen visar även att yngre ofta kramas mer än äldre, av de som var 18-34 år hade 61 procent kramats samma dag som de gjorde undersökningen.

Nu när Alla hjärtans dag närmar sig är det ju också en väldigt god idé att börja planera för dagen. Någonting man kan tänka på i detta år är att det inte bara behöver vara en romantisk relation som kan behöva lite extra kärlek. Det kan även handla om vänskapsrelationer eller familjerelationer, de kan mycket väl vara så att du behöver ge en vän lite extra uppmärksamhet – kanske mer än din pojkvän eller flickvän? Som tur är kostar kärlek ingenting – utan du kan ge värmande ord till hur många som helst utan att behöva betala ett öre. Och om du hellre vill ge någonting mer specifikt än bara en hälsning finns det många alternativ, olika beroende på vem du ska ge vad till.

Alla hjärtans dag-presenter

  • Till din käraste: Det finns många alternativ när det kommer till present till sin 913041-various-signs-hands-and-palmskäraste. Vanligast är så klart blommor och choklad, men kanske kan det passa sig att ge en mer personlig present? Ett exempel kan vara att skriva ut en bild på er och rama in. Numera lägger vi nästintill bara upp bilder på Instagram och Facebook och genom att ge en fysisk bild blir det snart mycket mer romantiskt. Det är dessutom väldigt enkelt att framkalla bilder på nätet och inte heller dyrt!
  • Till kompisen: Om du har råd är den bästa presenten en rolig aktivitet! Det kan vara allt från ett restaurangbesök eller en öl på krogen. En annan idé kan vara att överraska med blombud på jobbet, det är alltid uppskattat även om rosorna är vita istället för röda. Självklart fungerar även att skriva ut en bild till kompisen.
  • Till mamma och/eller pappa: Till föräldrarna är nog mest troligt en blomma mest uppskattad, och kanske ett besök om du har flyttat hemma? Tulpaner är en klassisk vårblomma och någonting som absolut kommer att uppskattas. Kolla gärna här också för att hitta andra blomalternativ.