Pyssel blir välgörenhet

Det är högtid för alla pysselälskare – det är jul. Och det finns mycket fint att göra i jultider, för den som gillar att pyssla, exempelvis kan en pyssla för välgörenhet. Det gjorde barnen från Böle skola och deras pysselprodukter säljs på deras lokala Ica. Detta är verkligen någonting vi kan lära oss av, eftersom det är detta som julen handlar om. Tyvärr är det inte alla som inser det.

Skolan, Böle, har en 400 elever från förskolan till 6:e klass och förra året sålde skolan elevernas egna teckningar, det gav 9053 kronor som skolan la på att motverka mobbing och utanförskap. I år är det nya projektet att eleverna ska pyssla fram eget julpynt som sedan säljs. Allt julpynt som skapas är gjort av återvinningsmaterial och vinsten går direkt till Sundsvalls sjukhus. Det är ett fantastiskt projekt. Så här säger Kristina Söderström, Ica, om saken:

– Vi upplåter plats eftersom vi tycker att det här är ett projekt med ett angeläget syfte. Vi vill påminna barn och barnfamiljer om att man göra bra saker för de sompresent julklapp inslaget har det svårt bara genom att vara kreativ. Läs mer här.

Och detta visar på makten av julens goda vilja, men även möjligheterna som pyssel ger. Och även om man inte gillar att pyssla kan man påverka. Det är många som nu väljer att köpa “ingenting” i julklapp, vilket innebär att man helt enkelt väljer en julklapp till välgörenhet. Och att ge “ingenting” är bra mycket bättre än det som utsågs till årets julklapp (mer om det här). Det är ett perfekt tillfälle att pyssla fram ett kort som faktiskt är tomt, det kommer att ge väldigt stor effekt. Är du dock inte den som gillar att pyssla, rekommenderas i så fall tackkort från CupCard. De kan du personifiera även ifall de göras på nätet men själva känslan av att ge “ingenting” kommer ändå. Det är viktigt att komma ihåg vad julen handlar om – att ge och att ge återigen. Speciellt till de som har det sämre och att pyssla eller skicka ett kort kostar inte mycket. Fler bra julklappstips hittas här.