Pyssla i trädgården

Det är fantastiskt underbart att pyssla och dona i hemmet. Och speciellt underbart är det när våren kommit på besök, och man kan ta med sig pysslet ut i solen. Den friska luften, tillsammans med synen av att göra någonting vackert, är bra för både kropp och själ.

Många tänker att trädgårdsarbete är tråkig syssla, och mer av ett måste än en hobby. Men så behöver det verkligen inte vara – att dona i trädgården är fantastiskt roligt, speciellt när man vet hur man ska gå göra. För att bäst ta reda på hur en ska lyckas för att få sin trädgård tjusig, kan man ta hjälp av en trädgårdsarkitekt. En trädgårdsarkitekt hjälper till med trädgårdens design, och har även kunskapen över hur man odlar och håller trädgården vid liv. Nu till våren är det perfekt att ta tag i sin trädgård, och under sommaren kan man sedan njuta av att pyssla fram sitt lilla paradis. För den intresserade kommer här lite små tips om vad som gör trädgårdsarbetet ännu lite mer spännande:

  • Fotografera och dokuentera! Köp in dig på en bra kamera och dokumentera trädgårdens utveckling. Se de små knopparna blomma och jämför buskarnas storlek från den ena dagen till den andra. Det är motiverande och härligt att se att det faktiskt händer någonting, och ibland kan det vara skillnad bara från dag itll dag.
  • Måla fram en egen bild av hur du vill att din trädgård ska se ut. Klipp och klistra i tidningar och ta fram dina favoriter. När det sen är dags att odla vet du exakt vad du ska ha, och sen kan du jämföra och se om resultatet blev som du tänkte dig.
  • Trots att snön fortfarande ligger utanför fönstret kan man smygstarta. Du kan till exempel odla tomater, vilka sedan överlever genom att de står i solen.

Tyvärr kan man inte trampa ner gaspedalen och bara köra riktigt än. Så länge snön ligger på marken är man något begränsat. Men. Man kan ju faktiskt jobba med trädgårdssysslor, fast inne i huset. Lek med dina blommor, gör rent dina trädgårdsverktyg, tvätta dina trädgårdshandskar och så vidare. Du förstår vad vi menar – börja förbereda dig på vad som komma skall. För snart är våren här på riktigt, och då är det bara att ta sig ut i trädgården och fixa det fint.