Pyssla i vinter

Julafton och nyår har passerat. De högtider som många anser vara de bästa med vintern. Nu kvarstår bara mörker och en evig väntan på vårsolen. I alla fall om man bor i en storstad där det inte är tillräckligt kallt för snö. SMHI visar att det de närmaste dagarna endast kommer att vara ruggigt väder med blåst och mörker. Ingen pulka, skidåkning eller snöbollskrig med andra ord. Många barn är säkerligen besvikna.

Men de mörka dagarna behöver inte bli så hemska. Inte om man ser till så att det även finns roliga aktiviteter att sysselsätta sig med inomhus, som till exempel pyssel. Pyssel är en aktivitet som nästan alla kan göra, eftersom det är lätt att få tag på material och det finns många billiga alternativ. Som exempel, skapamer.se har mycket pyssel som man kan beställa hem oavsett var i Sverige man bor, och dessutom är det prisvärt pyssel som inte ruinerar er.pussel.lek.barn

Men vad är det då man gör när det nalkas pyssel? Många föräldrar som känner att de saknar inspiration och kreativitet blir lätt oroliga över pysselstunderna med barnen, men det behöver faktiskt inte vara så avancerat. I en artikel här kan du läsa om hur inredningsbloggarna och pysslarna Ninette Bahne och Camilla Hynynen tipsar om alternativ. De har även tagit fram en pysselbok som kan rekommenderas för dig som vill få vidare inspiration om vad du och dina barn kan skapa.

Så här skriver man om boken i artikeln:

Av ingenting kan man tydligen göra vad som helst! Åtminstone om man får tro det man ser och läser i den nyutkomna pysselboken Tedags hos tant Ninette. Det gäller bara att komma över billigt material och sätta igång den egna fantasin. Gamla matttrasor kan bli vilka prydnader eller funktionella saker som helst och kantstötta tekannor, kaffekoppar, vaser och fat kan göras till t.ex. lampor eller kakfat. Det är bara fantasin som utgör gränsen för vad man kan åstadkomma med diverse loppisfynd eller annat man bara faller över antingen helt gratis eller för en liten penning.

 

Fler tips på bra pysselböcker hittar du i denna artikel.