Pyssla med tyg

Det finns massor med härligt pyssel som du kan skapa med tyg, det är bara fantasin som sätter gränserna. Du kan göra allt från enkla vimplar till en fin docka och prydnadskuddar till soffan. Med enkla medel dessutom. Dessa pyssel passar lika bra att utföra med barnen som lite ensamtid för dig som är vuxen. 

Här får du tips om hur du kan pyssla med tyger! Tyg är ett bra material då det är lätt att återvinna från kläder och annat, och det är dessutom hållbart, snyggt och roligt att pyssla med.

Att pyssla är bra för dig

Att göra något med händerna som är kreativt, är bevisligen bra för både vuxna och barn. det märker man redan på förskolan, då barn utvecklas bättre genom att lösa små saker och skapa med händerna, skriver UNT i en artikel. Samtidigt är det också bra för vuxna att låta hjärnan koppla av och jobba lite samtidigt. 

Vimpel och fodral till dator eller mobil

Här är pyssel för den som vill göra något som är simpelt, och användbart. Varför inte göra en festlig vimpel med olika tygbitar som du tycker är snygga? Kanske tar du tygbitar från olika plagg som betytt mycket för dig, då blir det som att vimpeln berättar en historia. Sy snygga trekanter av tygbitarna och fäst på ett långt snöre. Häng upp i sovrummet eller vardagsrummet, eller varför inte i köket som dekoration för festen! Annat du kan göra är att sy ett enkelt fodral för din mobil eller för din dator, välj det tyg som du vill ha och utforma det som ett kuvert.

Sy en docka

Annat som du kan göra, är att sy en enkel och vacker docka. Roligt att ge bort i present eller sy till dina egna barn. Instruktionerna får du i denna artikel från Svenska YLE, och allt du behöver är velourtyg, tråd, symaskin, stretchnål, knappnålar, vadd, synål och textilpenna.

Sy en kudde

Här är en instruktionsvideo om hur du enkelt syr snygga kuddar.