Pyssla till bröllopet

Bröllop och pyssel går verkligen hand i hand, åtminstone för den kreativa som vill göra dekorationer, inbjudningskort eller bordsdekorationer helt på egen hand. Orkar eller vill du inte pyssla inför ditt bröllop så finns det naturligtvis många affärer och bröllopsbutiker som du istället kan vända dig till, men det är något speciellt med att sitta och knåpa ihop de där egna korten eller se gästernas förvånade miner när de får höra att dukningen är gjord av ingen mindre än dig själv.

Vilken typ av material som du kommer att behöva beror självklart på vilken typ av pyssel som du vill fokusera på. Är det inbjudningskort som du vill göra är det bra med stadiga papper som grund och därefter kan du välja mellan klistermärken, torkade blommor, glitter eller vad du än tycker faller dig i smaken. Väljer du istället att skapa egna tårtdekorationer behöver du först fundera ut om de ska vara ätbara eller inte. Sitter fingrarna rätt i handen så kan du, med hjälp av sockerpasta eller marsipan, faktiskt skapa blommor, duvor, brudparet själv eller spetsdekorationer till din tårta.

Olika bröllopspyssel

Det finns många saker du kan pyssla ihop till ditt bröllop och här hittar du de vanligaste alternativen. Har du fler idéer är det naturligtvis fritt fram att skapa och pyssla ihop vad helst du än önskar. På internet finns det otaliga hemsidor som du kan vända dig till som säljer allt ifrån vackra tofsar, silkespapper, smyckesdetaljer, pärlor, saxar och verktyg eller textiler och färdiga kit.

  • Egna inbjudningskort
  • Egna tackkort
  • Tårtdekorationer
  • Bordsdekorationer
  • Namnskyltar till bordsplaceringen
  • Sätt ihop din egen brudbukett
  • Bröllopsbok

Beställa tårtdekorationer

Att göra dekorationer till tårtan kan dock kännas svårt, speciellt om materialet som du arbetar med inte vill samarbeta. Vill du kombinera pyssel och färdig dekoration kan du vända dig till ett företag som kan specialdesigna dekorationerna åt dig. Du kommer troligtvis att behöva betala en större kostnad än om du gjorde det själv, men å andra sidan kan du då vara säker på att du får de resultat som du hoppats på. Ett bröllop är en mycket stor dag och det är inte roligt om man är missnöjd med något så betydelsefullt som den stora tårtan!