Pyssla till en fin dukning

Nu när det är vår är det mycket roligt som händer. Påsken har precis passerat och framför oss ligger nu Valborgsmässoafton, Kristihimmelfärd och sen lagom till sommaren kommer nationaldagen samt mängder av härliga studentskivor. Och det är ju verkligen en tid då pysslandet står i fokus – speciellt passande är det om man vill bjuda in till kalas och middag, då dukningen kan maximeras av pysslandet.

Studentdukning

För att duka till studenten kan vara så mycket mer än bara blommor och god mat. Det kan pysslas till med fina servetter som man har vikt i diverse former, eller så har man kanske gjort egna servettringar? Och nog är besticken viktiga också, så klart – det är väl de du ska lägga pengar på eftersom de inte kan pysslas fina. På matsilver.se hittar du mycket fina bestick till studentfesten eller om det är någon annan fin middag som närmar sig nu till våren. Du som förövrigt inte vet hur man viker till snygga servetter kan kika på den här filmen där man lär sig mängder av olika varianter som livar upp middagen:

Utomhus? Kolla vädret!

En härlig sak är också att duka så att man sitter utomhus. Men eftersom vi bor i Sverige kan det vara bra att slänga en blick på SMHI innan ni bestämmer er för var middagen ska serveras. Förhoppningsvis strålar solen som den nu gjorde i påsk men man kan aldrig vara säker och är det någonting som förstör en fin dukning så är det regn och rusk.