Slappna av och prata med någon

Att få prata med någon kan vara det viktigaste för en person som är i behov av avslappning och att stressa mindre. Vi läker när vi får ventilera känslor och tankar som sätter käppar i hjulen för oss. Många använder sig av träning eller andra avslappnande aktiviteter, virkning har bland annat visat sig vara effektivt, men ibland kan det behövas mer.

Vikten av att prata med någon är stor när man är på väg in i väggen:

” – Att få prata med någon är ett sätt att överleva, är Hagai Levis svar. Allt som är knutet till att vara mänsklig handlar ju om detta – att få vara i dialog med en annan människa. När jag tänker på all min terapi genom åren för att klara existentiell smärta, depression och rädsla är det själva dialogen som varit det viktiga. Den skulle jag inte kunna leva utan.”

Terapi, svar på allas böner?

Frågan som kan ställas är om terapi är svaret för alla eller om det finns andra saker som kan vara svaret för vissa, att prova tarot kan exempelvis hjälpa. Genom att prata med en andlig coach eller vägledare så kan man få en annan syn på livet, saker man inte uppfattar själv och kanske inte är synbart kan lockas fram helt utan terapi. Är man dock djupt deprimerad så är det professionell hjälp som gäller. Överväg också att skaffa en hobby som lugnar; träning och stickning är redan två nämnda, satsa på något som du själv gillar och kan ha ett intresse för.